Amstel-Life | 56 appartementen in het Amstelkwartier

Projectomschrijving

In de directe nabijheid van het park en de Amstel is het project Amstel-Life gerealiseerd. Dit wooncomplex bestaat uit 56 woningen, van herenhuis tot studio. De bijzondere architectuur is geïnspireerd op de Amsterdamse School. In de halfverdiepte parkeergarage is plaats voor 56 auto’s.

Kenmerken aan het project zijn zoals gezegd de chique baksteen architectuur maar ook de riante balkons en dakterrassen die alle op het zuid-westen gericht zijn.

Onze betrokkenheid:
Onze betrokkenheid gedurende de ontwikkeling was gericht op het projectmanagement vanaf de VO-fase. Met een continue focus op financiële en technische haalbaarheid en in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en diens adviseurs is de ontwikkeling afgerond in contractstukken voor de kopers. Hierin is ook een grote bijdrage geleverd gedurende de onderhandelingen tussen partijen en het verzorgen van de contractdocumenten dit in samenwerking met juridische afdelingen van beide partijen.

Gedurende de ontwikkeling is veel aandacht besteedt aan risico-management gericht op het bouwen op een relatief kleine locatie in een omgeving waar veel bouwwerkzaamheden gelijktijdig plaatsvinden. Veiligheid van de toekomstige gebouwen maar ook veiligheid tijdens de bouwperiode waren belangrijke onderwerpen. Op het gebied van deze veiligheid waren diverse vergunningen nodig.

Projectdetails

Opdrachtgever

Amstelkwartier 4b B.V. bestaande uit LSI projectinvestment NV en NL Development BV

Architect

Geurst & Schulze Architecten

Bouwer

ERA Contour BV

Omvang

56 appartementen en 56 overdekte parkeerplaatsen.

Periode ontwikkeling

2010 – 2011

Bouwperiode

Oktober 2011 –  December 2012

Expertise

Projectmanagement
Risicoanalyse
Haalbaarheidsstudie
Contractmanagement